Przepisy kulinarne

Jakie zioła do ryby

Ryby to źródło białka, witamin i minerałów. Ryby to jeden z niezbędnych elementów zbilansowanej diety. Ryby powinny gościć na naszych stołach przynajmniej dwa razy w tygodniu. Są bowiem źródłem pełnowartościowego białka, a także cennych witamin i minerałów. Najzdrowsze są tłuste ryby morskie, ponieważ znajdują się w nich nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Chronią one przed miażdżycą …

Jakie zioła do ryby Czytaj więcej »

Jakie jabłka na sok?

Jabłka – charakterystyka Jabłka bez wątpienia należą do najpopularniejszych owoców. Jabłka mają wiele prozdrowotnych właściwości – chronią nasze serce, pomagają również w odchudzaniu. Używamy je do bezpośredniego spożycia, jak i do produkcji soków. Znamy kilka tysięcy odmian tych owoców. Wszystkie są smaczne. Popularne jabłka odgrywają ważną rolę w polskiej kuchni, choć najlepsze dla naszego zdrowia …

Jakie jabłka na sok? Czytaj więcej »

Przewiń do góry